STARTUP PROMOTIE
NU GOOGLE ADWORDS BON 150 EUR
 

Waarom is SEO belangrijk?

 
De meesten hebben wel al eens gehoord van SEO of zoekmachine optimalisatie. Maar waarom is SEO belangrijk? Enkele beweegredenen:
 
SEO is uitstekend meetbaar
Het natuurlijke zoekverkeer dat gegenereerd wordt via SEO (de organsiche zoekresultaten) is perfect meetbaar. Dat geldt evenzeer voor bijvoorbeeld Google Adwords. Dankzij tools als Google Analytics kan nagegaan worden dankzij welke zoektermen of zoekcombinaties de surfer de website heeft bezocht. Dergelijke informatie is zeer belangrijk om meer commercieel succes te bekomen. 

 
SEO = beperkte investering
De investering die je in SEO moet maken is beperkt. Kijk maar eens naar andere marketinginstrumenten zoals televisie of advertenties in de krant. Voor een simpele advertentie in de krant kost al gauw enkele (tien)duizenden euro's. Webkeizer biedt aan sterke tarieven SEO aan als één van de meest performante marketingproducten.
 
SEO is een opening naar vele bezoekers
Hoe goed je website ook is, zonder bezoekers zul je weinig bereiken. SEO is de perfecte manier om deze bezoekers naar je website toe te trekken. Door hoge zoekposities te halen wordt je website immers zichtbaar voor vele potentiële bezoekers. Je kunt Google het best zien als één van de openingen naar je winkel. Natuurlijk geeft ook Google AdWords je tegen betaling via deze weg toegang, maar door zowel AdWords als SEO in te zetten  maximaliseer je de kansen op bezoekers die via Google binnenkomen. Als ware open je dan twee deuren waardoor bezoekers naar binnen kunnen komen.
 
SEO zorgt ook voor een stijging van de offline verkopen
Naast de bezoekers die iets direct via een webshop aanschaffen heeft SEO ook een positief effect op de offline verkopen. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de consumenten internet gebruiken om lokale aanbieders te zoeken waar ze iets gaan aanschaffen. Dit betekent dat elke bezoeker die via Google binnenkomt ook een potentiële bezoeker voor een fysieke winkel is. 
 
SEO is een marketinginstrument met veel mogelijkheden. Indien SEO op de juiste manier wordt ingezet biedt het potentie om bezoekersaantallen om hoog te gooien en kunnen zelfs offline aankopen gestimuleerd worden.